Rate this post

הליך גירושין במהותו אינו כולל רק את עצם הגירושין, שכן לרוב כאשר בני זוג מבקשים להתגרש, עליהם לערוך חלוקה ברכושם המשותף, ואולי החשוב מכל להסדיר את האופן בו ימשיכו לגדל ולטפל בילדיהם, בנוסף מוטל עליהם להסדיר את גובה המזונות, להם יהיו זכאים הילדים.
נמצא שהליך גירושין כולל מספר הליכים נפרדים ושונים במהותם זה מזה.

לייעוץ ראשוני חינם של טוען רבני יהודה אבלס התקשרו: 050-8200327

תביעת גירושין

עם הגשת כתב תביעה לגירושין בבית הדין הרבני, הצד השני יכול להגיש כתב הגנה. לאחר מכן יתנהל כל  ההליך בבית הדין הרבני.
במידה ואין הסכמה לגירושין, אזי בית הדין ישמע טענות של בני הזוג, ראיות, הוכחות ועדים, כשבסופן, יתקבל החלטה על גירושין או לחילופין ידחה בית הדין את תביעת הגירושין, במידה ולא הוכחה עילה לכך.
תביעת גירושין יכולה להתנהל כתביעה, אך במקרים רבים גירושין יכולים להיערך בהסכמה, זאת במידה ובין בני הזוג מתקבלת הסכמה לצעד המשותף לגירושין.
תביעה למזונות ילדים במסגרת הליך הגירושין, בני הזוג צריכים להסדיר לא רק את סוגיית הגירושין, אלא גם את סוגיית "מזונות ילדים". על פי הדין הדתי (הדין העברי) מוטלת על האב חובה לשאת במזונות ילדיו.
כלומר, תשלום חודשי לצורך שמירה והבטחת קיומם וצרכיהם הכלכליים של הילדים. החובה לשאת במזונות ילדים משתנה בהתאם לגילו של הילד, מצבו הכלכלי של האב מול מצבה הכלכלי של האם.
יש לציין שלענייני מזונות כוללים שיקולים נוספים וסוגיות רבות, אך במאמר זה לא נרחיב בכך.

תביעת משמורת והסדרי ראיה

בני זוג המתגרשים, בוודאי הם אינם מתגרשים מילדיהם, חובת ההורים המוסרית המוטלת עליהם תמשיך ללוות אותם אף לאחר פירוד זה. משכך נוצר הצורך לבני זוג המבקשים להתגרש, להסדיר את סוגיית משמורת הילדים.
כלומר, לאחר הגירושין, הורה אחד ישמש בתור הורה משמורן ואילו ההורה השני ייהנה מהסדרי ראיה, עם זאת, בני זוג יכולים גם לקיים משמורת משותפת על ילדיהם.
במקרה כזה, שהות הילד תחולק בשווה בין שני ההורים. חשוב להדגיש כי חובת ההורים לדאוג לצרכי הילד כמן כן הזכות האפוטרופוס הטבעי שיש להורים, בכל מקרה יהיה לשני בני הזוג בשווה. ככלל, השיקולים שינחו את בית הדין הם רק טובת הילד.

תביעה לחלוקת רכוש

הליך נוסף שבני זוג צריכים להסדיר בהליך גירושין, הוא סוגיית חלוקת הרכוש שלהם. לרוב, במהלך חיי הנישואין, בני זוג צוברים רכוש רב, בין אם מדובר בדירת מגורים, רכבים, תכשיטים ועוד סוגי רכוש נייד ולא נייד, כשחלקם רשומים על שם אחד מבני הזוג וחלקם רשומים על שם שני בני הזוג.
כך, שבעת הגירושין עולה השאלה, כיצד תיערך חלוקת הרכוש ביניהם. כשהתשובה על כך שלרוב הכלל הוא שרכוש שנצבר במהלך הנישואין מחולק בשווה.
לדבר אין השפעה אם הרכוש רשום על שם אחד מהצדדים או על שם שני הצדדים, לעיתים יש יוצא מהכלל, כשלדוגמה קצבת זקנה, קצבת אלמנות, קצבת נכות וכן רכוש שהתקבל במתנה לטובת אחד מבני הזוג או לפני הנישואין אינו יחולק בשווה.

הליכים נוספים

ישנם מספר הליכים נוספים, שבני זוג לעיתים מקיימים במסגרת הליך גירושין בבית הדין הרבני,
לדוגמא – תביעת כתובה, אשר במסגרתן עותרת האישה לפיצוי מכוח הכתובה שעליה חתם הבעל בעת הנישואין, סכומים שלעתים גבוהים מאוד.
בנוסף מצוי בהליך הגירושין תביעה לשלום בית, כאשר אחד מבני הזוג לא מעוניין להתגרש ומעוניין שבית הדין יורה ללכת לגישור.
לעיתים תביעה זו מטרתה למנוע חיוב כתובה, זאת מכיוון שחיוב כתובה הוא כשהבעל חפץ בגירושין, לכן נמצא לרוב את הבעל דורש שלום בית על מנת להימנע מחיוב הכתובה.
לייעוץ ראשוני של טוען רבני ללא עלות התקשרו עכשיו: 050-8200327
כותב המאמר הינו מנהל מדור גירושין טוען רבני יהודה אבלס

Call Now Button דילוג לתוכן