5/5 - (1 vote)

רבים מבני הזוג המחליטים לפרק את חיי הנישואים ולהתגרש, עומדים מבולבלים ואינם יודעים כיצד להתחיל. באיזה אופן יש להגיש את "כתב התביעה"? להיכן יש להגיש זאת? האם חובה לשכור מייצג לדיון? מה מומלץ ונכון לעשות קודם תביעת הגירושין, וממה יש להימנע לחלוטין בעת פתיחת תיק גירושין?

אם אתם עומדים נבוכים במצב זה ומלאים בשאלות נוספות ללא מענה. במאמר שלפנינו נסקור שלב אחר שלב את הדרך הטובה להגשת כתב תביעה בבית דין רבני.

לאחר קריאת מאמר זה ספיקות רבות ייעלמו מאליהן והתהליך כולו יהיה קל יותר!

לייעוץ ראשוני חינם של טוען רבני יהודה אבלס התקשרו: 050-8200327

להיכן מוגש כתב התביעה

את כתב התביעה לגירושין יש להגיש דווקא במזכירות בית הדין הרבני האזורי הקרוב לאזור המגורים המשותף של בני הזוג האחרונה. לדוגמא: בני זוג שהתגוררו יחד בעיר חיפה, ולאחר מכן אחד מבני הזוג עזב את הדירה המשותפת ועבר לגור בירושלים, כשבן הזוג נותר בגפו בדירה בחיפה, במידה ואחד מבני הזוג יבקש להתגרש יצטרך הוא להגיש את תביעת הגירושין דווקא בבית הדין הרבני האזורי בחיפה, זאת מאחר ששם הוא מקום המגורים המשותף האחרון שלהם כבני זוג.

קיימת במקרים מיוחדים אפשרות לבקש מבית הדין הרבני לאפשר הגשת תביעת גירושין שלא בהתאם לכלל זה, לשם כך יש להגיש בקשה לבית הדין בו אנו מעוניינים שיתנהל הדיון והסבר המראה את ההצדקה לשנות את כלל זה.

מי רשאי להגיש כתב תביעה?

הרשאים להגיש את כתב התביעה הם שלשה: א. התובע בעצמו. ב. טוען רבני מוסמך מטעם הנהלת בתי הדין הרבניים בצירוף ייפוי כוח חתום על ידי התובע. ג. עורך דין מוסמך מטעם לשכת עורכי הדין גם כן בצרוף ייפוי כוח חתום על ידי התובע.

שלשה אלו בלבד מוסמכים להגיש כתב תביעה. התובע אינו יכול לשלוח שליח במקומו עם כתב ייפוי כוח.

כתב התביעה כולל:

כתב תביעה חייב להכיל את הדברים הבאים: א. שם התובע ובן זוגו / בת זוגתו, כתובתם, והדרך ליצירת קשר. ב. פירוט התביעה אותה תובע מבית הדין, לדוגמא: תביעת גירושין ומזונות. ג. מה היסוד לתביעה, כלומר: מה הגורם המרכזי לתביעה.

בעת הגשת כתב תביעה אין צורך לפרט הוכחות וראיות להצדקת התביעה! זאת בשונה מבית המשפט בו יש צורך לפרט כבר בכתב התביעה את ההוכחות והנימוקים לתביעה.

במקרים רבים מומלץ דווקא להמתין עם הגשת ההוכחות בכדי להפתיע ולהציגם במהלך הדיונים בבית הדין, כך שהצד השני יופתע ולא יהיה בידו להשיב כראוי.

אחד מתפקידי הטוען הרבני הוא להפעיל שיקול דעת אילו ראיות לכלול בכתב התביעה ומה מומלץ לשמור ולהציגם בעת הדיון.

פתיחת התיק כהמשך להגשת כתב התביעה

בזמן הגשת כתב התביעה יש להיות מצויד בתעודת זהות הכולל ספח בו מצוינים הפרטים האישיים של התובע ובן זוגו ומקום מגוריהם.

בשלב זה מזכיר בית הדין הרבני פותח "תיק גירושין" וקובע זמן לדיון על פי לוחות הזמנים המצויים ביומן מזכירות בית הדין, כשלצערנו עקב העומס הרב מועד הדיון יהיה לאחר מספר חודשים, ומיד לאחר מכן נשלח כתב התביעה על ידי בית הדין לבעל / לאישה, עם הזמנה לדיון בתאריך שנקבע.

במקרים מסוימים ניתן לזרז ולהקדים את הדיון על ידי פנית הטוען הרבני לבית הדין.

המסקנה: פתיחת תיק גירושין בבית דין רבני הוא הליך שניתן לעבור אותו בקלות, כשמלווים על ידי טוען רבני מוסמך!
ליעוץ ראשוני עם טוען רבני יהודה אבלס ללא עלות התקשרו עכשיו: 050-8200327

כותב המאמר הינו מנהל מדור גירושין טוען רבני יהודה אבלס

בית הדין הרבני

Call Now Button דילוג לתוכן